Flash News

Numărul 13 – cu ghinion
Expresul de Ungheni din vinerea trecută a ajus la cititori cu întîrziere. Din cauza unei defecţiuni tehnice la tipografie, tirajul a fost tipărit doar vineri noaptea, astfel că abonaţii noştri au reuşit să-l citească abia luni. Două lucruri avem de remarcat cu această ocazie. Unu: ne-am convins că ziarul deja este aşteptat, căci această întîrziere n-a trecut neobservată – ne-a telefonat multă lume să ne întrebe ce s-a întîmplat. Doi: Expresul de Ungheni din vinerea trecută a purtat numărul 13 şi a cuprins un interviu cu colegul nostru, Ghenadie Nicu, care pe 13 februarie a împlinit 45 de ani. Să mai zică cineva că numărul 13 nu-i cu ghinion!

Ştirile noastre la Exodum Radio
Expresul de Ungheni şi Radio Exodum, primul, se pare, radio online din Republica Moldova, vor lansa, începînd cu 3 martie, un buletin de ştiri. Acesta va avea o durată de 10 minute şi va putea fi ascultat în fiecare luni, de la ora 18.00. Ştirile vor fi prezentate de Cristian Jardan şi vor fi selectate din paginile Expresului de Ungheni.
Radio Exodum poate fi ascultat doar online, accesînd pagina de internet http://radio.exodum.net şi este disponibil 24 din 24 ore. Potrivit lui Ion Calmîş, autorul ideii şi creatorul Radio Exodum, proiectul nu este decît o activitate făcută din plăcere care îi este aproape de suflet. Radio Exo­- ­­dum va conţine un program divers de emisiuni proprii, totul însoţit de cea mai bună muzică.
Existenţa radioului online se datorează entuziasmului şi voluntariatului unui grup de tineri din Ungheni, reuniţi sub umbrela ONG eXodum IT Art Sudio şi susuţinuţi din punct de vedere tehnic de IDEEA Studio. Scopul principal al organizaţiei este susţinerea şi promovarea iniţiativelor tinerilor prin intermediul tehnologiilor informaţionale.

Cei mai buni contribuabili, 37 la număr
Inspectoratul Fiscal de Stat Ungheni şi-a premiat, săptămîna trecută, cei mai buni contribuabili ai anului. Au fost selectaţi 37 de agenţi economici din raion, deşi numărul celor foarte buni este cu mult mai mare, a remarcat Mihai Postu, şeful Inspectoratului Fiscal Ungheni. Criteriile de stabilire a celor mai buni contribuabili au fost simple şi foarte clare: onorarea obligaţiunilor faţă de stat, neadmiterea încălcărilor le­gis­laţiei fiscale şi neadmiterea restanţelor. Trei dintre agenţii economici din Ungheni: ÎM „Apă-Canal”, Portul Fluvial şi SRL „Moldabela”, au fost declaraţi şi cei mai buni contribuabili ai anului din Republica Moldova.
Inspectoratul Fiscal Ungheni organizează premierea celor mai buni contribuabili ai anului deja de cinci ani.

Ce a fost şi ce va fi
Agenţia Teritorială Ungheni a Companiei Asigurări în Me­di­cină a făcut un amplu raport al activităţii sale în anul 2007. Evenimentul s-a produs săptămîna trecută.
Dumitru Radu, şeful Agenţiei Teritoriale Ungheni, s-a referit la toate aspectele activităţii, începînd cu cea financiară şi terminînd cu asistenţa medicală spitalicească. În cele 21 de pagini ale raportului s-au regăsit toate realizările, dar şi lacunele. Un loc aparte îl ocupă sarcinile pe care şi le-a asumat Agenţia pentru anul 2008. Vom reveni cu informaţii suplimentare cu privire la acest subiect în numerele următoare ale Expresului de Ungheni.

Lasă un comentariu